MEDISCH VROUW

Brochure

Working from home meant we could vary snack and coffee breaks.

MEDISCH VROUW

Er zijn verschillende medische redenen om klachten weg te nemen of te verminderen met laserontharen. Sporters ontdoen zich al jaren van haren om tijdens blessures ontstekingen te voorkomen. Denkende aan zwemmers, hardlopers, wielrenners.

Haarnestcyste (Sinus Pilonidalis): een ontsteking ter plaatse van de bilspleet, waarbij haren zorgen voor een ontsteking. Het is een plek die zeer slecht geneest en vaak zijn één of meerdere operaties nodig. Om een recidief te voorkomen wordt het aanbevolen de haren op die plek te behandelen met lasertherapie. Doordat na de laserbehandelingen de haargroei nagenoeg verdwenen is worden nieuwe klachten voorkomen.

Hidradenitis supperativa: ontstekingen ter plaatse van de bikinilijn en/of oksels. Door de haren te behandelen met lasertherapie kunnen de klachten van ontstekingen verminderd worden.

Transgender: ongewenste haargroei in het gelaat en op het lichaam kan behandeld worden met laserontharen. Als een geslachtsveranderende operatie gepland is is het raadzaam tijdig te starten met laserontharen. Het kan zeker vele maanden duren voordat het gewenste resultaat van laserontharen bereikt is.

Huidtransplantaat: ongewenste haargroei op een huidtransplantaat of op een donorhuid kan behandeld worden met laserontharen zodat de plek waar het transplantaat bedoeld is beter past bij de omliggende haarloze huid.

Stoma: het kan zijn dat ter plaatse van een stoma haar groeit waardoor het stoma-zakje niet goed bevestigd kan worden op de huid . Het kan ook zijn dat het verwijderen van het stoma-zakje vervelend aanvoelt door de haargroei ter plaatse. Om deze klachten te verhelpen is laserontharen heel geschikt. Littekens: als de huid een andere structuur heeft door littekenvorming kan het een probleem zijn om op die plek te ontharen. Om haargroei of snijwondjes op die plek te voorkomen kan laserontharen een uitkomst bieden.

New Epil

Ongewenste haargroei kan voor veel mensen een groot probleem zijn. Scheren, epileren, harsen of waxen…het haar komt uiteindelijk weer volledig terug. Nu is het mogelijk om met New Epil de haargroei te reduceren, zonder de vaak pijnlijke ervaringen met andere technieken voor ontharing.

Met de New Epil wordt zonder verhitting van het huidoppervlak snel en pijnloos behandeld. Een krachtig breed spectrum led licht zal door het pigment van de haar een weg vinden naar de haarfollikel. Hierdoor zal deze niet meer in staat zijn een nieuwe haar te produceren.
Een haar kent een rust, groei en uitstoot fase. Iedere haar zit in een andere fase waardoor er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in groeifase te behandelen.
De haartjes in de te behandelen zone moeten 1 tot 2 dagen voor de behandeling worden afgeschoren. Zo zijn er steeds kleine haartjes aanwezig die het licht kunnen absorberen. Daarna kan er worden gestart met de behandeling.
De te behandelen zone wordt eerst gedesinfecteerd en met een gel ingesmeerd om makkelijk over de huid te kunnen bewegen. Met een strijkende beweging wordt de saffierkop 2 maal over de huid bewogen.
Na de behandeling zullen de haartjes nog gewoon aanwezig zijn, maar ze gaan over van groeifase naar uitstotingsfase. Ze zitten los in het haarzakje en verdwijnen na ongeveer 15 dagen.
Tussen de behandelingen door is epileren, waxen en harsen niet toegestaan, scheren mag wel.
Het unieke aan de New Epil behandeling is dat de energie direct naar het haarzakje gaat zonder verhitting van het huidoppervlak. De behandeling is veilig, snel en aangenaam en zo is ontharen vanaf nu een koud kunstje. De scanner bevat een koelelement, waardoor de huid niet verbrand kan worden, zoals bij IPL-behandelingen wat ook wel wordt aangeboden door diverse salons.
Ontharingsstudio Medemblik heeft zeer duidelijk gekozen voor de bekende diode-laser techniek ten opzichte van IPL(licht). De diode-laser techniek heeft tot op heden aantoonbare voordelen ten opzichte van IPL-behandelingen.

COSMETISCH VROUW

Een gladde huid zonder te scheren ? Lees hier verder…

MEDISCH VROUW

Vermindering van irritaties en ontstekingen ? Lees hier verder…

COSMETISCH MAN

Ongewenst haargroei op rug of borst zijn ? Lees hier verder…

MEDISCH MAN

Ontstekingen tijdens blessures voorkomen ? Lees hier verder…

New Epil

Nieuwsgierig hoe de New Epil Diode laser werkt ? Lees hier verder…

Advies

Wil je advies en meer weten over de behandelingen? Lees hier verder…