Ongewenste haargroei kan voor veel mensen een groot probleem zijn. Scheren, epileren, harsen of waxen…het haar komt uiteindelijk weer volledig terug. Nu is het mogelijk om met New Epil de haargroei te reduceren, zonder de vaak pijnlijke ervaringen met andere technieken voor ontharing. 
 
Snel en pijnloos
Met de New Epil wordt zonder verhitting van het huidoppervlak snel en pijnloos behandeld. Een krachtig breed spectrum led licht zal door het pigment van de haar een weg vinden naar de haarfollikel. Hierdoor zal deze niet meer in staat zijn een nieuwe haar te produceren.
 
Haargroei fases
Een haar kent een rust, groei en uitstoot fase. Iedere haar zit in een andere fase waardoor er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in groeifase te behandelen.
 
Voorbereiding
De haartjes in de te behandelen zone moeten 1 tot 2 dagen voor de behandeling worden afgeschoren. Zo zijn er steeds kleine haartjes aanwezig die het licht kunnen absorberen. Daarna kan er worden gestart met de behandeling.
 
De behandeling
De te behandelen zone wordt eerst gedesinfecteerd en met een gel ingesmeerd om makkelijk over de huid te kunnen bewegen. Met een strijkende beweging wordt de saffierkop 2 maal over de huid bewogen.
 
Na de behandeling
Na de behandeling zullen de haartjes nog gewoon aanwezig zijn, maar ze gaan over van groeifase naar uitstotingsfase. Ze zitten los in het haarzakje en verdwijnen na ongeveer 15 dagen.
 
Niet toegestaan
Tussen de behandelingen door is epileren, waxen en harsen niet toegestaan, scheren mag wel.
 
Het unieke van New Epil
Het unieke aan de New Epil behandeling is dat de energie direct naar het haarzakje gaat zonder verhitting van het huidoppervlak. De behandeling is veilig, snel en aangenaam en zo is ontharen vanaf nu een koud kunstje. De scanner bevat een koelelement, waardoor de huid niet verbrand kan worden, zoals bij IPL-behandelingen wat ook wel wordt aangeboden door diverse salons.
 
Keuze ontharingsstudio Medemblik
Ontharingsstudio Medemblik heeft zeer duidelijk gekozen voor de bekende diode-laser techniek ten opzichte van IPL(licht). De diode-laser techniek heeft tot op heden aantoonbare voordelen ten opzichte van IPL-behandelingen.
 
De voordelen op een rijtje
  • De diode-laser heeft een golflengte van 810 Nm (de ideale golflengte om overbeharing te behandelen)
  • Gekoelde scanner, waardoor minder kans op beschadiging van de huid en een aangenamer gevoel tijdens de behandeling.
  • Geen fel flitslicht tijdens de behandeling aan de ogen
  • IPL werkt met lampen die per behandeling in kwaliteit afnemen (zoals bij een zonnebank). De kwaliteit per behandeling is dus niet constant. Bij de diode-laser blijft de energie wel constant en dus ook de behandelkwaliteit, wat merkbaar is in het eindresultaat.